Kouwenberg Infra

Kouwenberg Infra, dé specialist in sleufloze technieken!
Kouwenberg Infra BV is dé specialist op het gebied van sleufloze technieken. Voor zowel open front, gesloten front, raketten, relinen en pipecracken bent u bij Kouwenberg Infra BV aan het juiste adres.
Met het uitgebreide machinepark kunnen wij u van dienst zijn in diverse boor- en infrastructurele werkzaamheden.

Open front boringen

Kouwenberg Infra BV is onder andere gespecialiseerd in het uitvoeren van horizontale persboringen, ook wel open front boringen genoemd. Om dit uit te voeren beschikt Kouwenberg Infra BV over een uitgebreid machinepark. Deze sleufloze techniek wordt ingezet voor verschillende doeleinden.

Met open front boringen is het geen enkel probleem om onder verschillende infrastructuren door te kruizen zoals bijvoorbeeld spoorwegen. Het aanbrengen van boringen onder geringe waterstand behoort ook tot de mogelijkheden.

Gesloten frontboringen

Bij gesloten front boringen staat de persinstallatie in een persput. Vandaaruit worden de buizen de grond ingeperst. De boorinstallatie bestaat uit een boormachine, perscilinder, persframe en een slurrysysteem. De boormachine heeft een roterend boorschild dat de grond losmaakt. Een aanvoerleiding voert water naar de boorkop, dat met de losgemaakte grond een slurry vormt.

Een afvoerleiding sluist de slurry af naar de scheidingsinstallatie, die grond en water weer van elkaar scheidt. Het water stroomt terug naar de boormachine. Vanuit de persput plaatsen we steeds nieuwe leidingsegmenten achter het boorschild. De boring eindigt in een ontvangstput.

Gesloten frontboringen zijn ook onder grondwaterpeil mogelijk. Dit boorsysteem is vooral geschikt voor buizen met een diameter van 400 tot 3.000 mm. De installatie van tussenstations vergroot de mogelijke lengte van het tracé aanzienlijk.

Kouwenberg Infra BV beschikt over diverse boorschilden voor boringen van uiteenlopende diameters.

Behaalde certificaten
Veiligheid en kwaliteit is een leidraad voor Kouwenberg Infra BV. Daarbij hoort ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zijn daarom ook in het bezit van de volgende certificaten:

NEN-EN-ISO 9001

VCA * (VGM Checklist Aannemers)

CKB (Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven) Sleufloze Technieken

ProRail Spoorse Persingen S-D(A), S-D(B), S-D(C) en S-D(D)

ProRail Veiligheidsprestatieladder, trede 2

CO₂ Prestatieladder, niveau 3

Met ons moderne machinepark zijn wij in staat een grote diversiteit aan werkzaamheden vakkundig uit te voeren. Kouwenberg Infra BV is uw betrouwbare partner in een uitgebreid scala aan GWW-werkzaamheden. Kouwenberg Infra staat garant voor kwaliteit en vakmanschap. Wij beschikken over een team van ervaren vakmensen en moderne machines en gereedschappen.

Onze Partners