DuurzaamCollectief

Voor alle bedrijven die op een duurzame wijze werken is DuurzaamCollectief geschikt. Deze samenwerking biedt u de mogelijkheid om uw inspanningen en de inspanningen binnen de keten/branche op het gebied van milieu en duurzaamheid zichtbaar te maken.

DuurzaamCollectief zal zorgen voor de publicatie van uw nieuws, beleidsstukken, branche afspraken, notulen vergaderingen met concullega's, enzovoort. Hierdoor wordt u volledig ontzorgd in relatie met Bevoegd Gezag en/of certificering(en). Tevens hoeft uw eigen website niet continu aangepast te worden en wordt deze niet onnodig vervuild. Een link naar deze website is dan al voldoende.

De kosten bedragen: € 360,- exclusief BTW per jaar. Ook lid worden? Bel 0412 - 649 844 of klik hier en registreer direct!

>>>

Nederlandse elektrische truck in aantocht!

geplaatst op: 07-12-2017 Nederlandse elektrische truck in aantocht!

Elon Musk baarde onlangs weer eens veel opzien, dit keer door de aankondiging van een elektrische truck met een bereik van maar liefst 800 kilometer en een al even opzienbarende oplaadtijd van slechts een half uur. De reactie waren verdeeld tussen “wow” en “eerst zien, dan geloven”. Dichter bij huis bouwt VDL intussen gestaag door aan een eigen elektrische vloot. Bussen en busjes zijn daar al onderdeel van, maar begin volgend jaar wordt daar ook een elektrische truck aan toegevoegd.

DAF levert de basis voor de truck, waaraan VDL vervolgens een elektromotor en een accupakket toevoegt. Een bereik van 800 kilometer, zoals Tesla van plan is, hoort daar vooralsnog niet bij, zegt Miel Timmers van VDL. Maar dat is ook niet nodig. “Evenals met elektrische bussen zal het vervoer met e-trucks zich vooral richten op stadskernen en de directe omgeving van en naar distributiecentra net buiten die steden. De reikwijdte van onze e-truck zal ongeveer 120 kilometer zijn.”

De lancering van de e-trucks is nu gepland voor “het eerste kwartaal van 2018”. Aanvankelijk was het de bedoeling dat al medio 2017 te doen, maar onder meer vanwege grote orders voor de elektrische bussen (Connexxion bestelde 100 grote bussen en ruim 100 midsize-bussen), is dat uitgesteld.